سقف وافل چیست؟

سقف های وافل مدرن از سال 1940 به عنوان راهکاری اقتصادی با ویژگی سهولت اجرا جهت دست یابی به دهانه های بلند معرفی شده اند. مزایای متعدد اقتصادی و فنی سقف های وافل موجب رشد چشمگیر کاربرد این نوع سیستم سقف شده است.

این سقف نوعی از دال‌های دو طرفه می‌باشد که از تیرچه‌های بتنی متعامد تشکیل شده‌ که با دالی به ضخامت ثابت پوشیده می‌شود.

سقف‌ وافل به دلیل زیبایی منحصر به فرد، همواره از گزینه‌های مورد علاقه معماران در سازه‌های مختلف نظیر ترمینال‌های مسافربری، پارکینگ‌ها، ساختمان‌های مسکونی، هتل‌ها، آمفی تئاترها، سالن‌های اجتماعات و … بوده است.

سقف هاي مجوف وافل شامل تعدادي تيرچه عمود برهم، بصورت مقطع T شکل و داراي رفتاري دوطرفه مي باشد. در اين گونه سقف ها باكاهش ضخامت دال و اضافه كردن تیرچه هاي متعدد نسبت به دال بتني دوطرفه، باعث كاهش بار مرده سقف و همچنين دارا بودن سختي مناسب در مقابل باره اي جانبي و ثقلي می باشد.

با استفاده از دال هاي بتني مجوف علاوه بر صلبيت قابل قبول اين دال ها شاهد كاهش قابل ملاحظه حجم بتن ريزي و وزن فولاد می باشیم.

پارامترهای اصلی یک سقف وافل به صورت زیر تعریف می شوند:

  • ضخامت کل دال 
  • ارتفاع قالبهای وافل 
  • فاصله آکس به آکس بین تیرچه ها یا به اصطلاح ریب ها
  • عرض متوسط ریب ها 
  • ضخامت دال روی قالبهای وافل 

ویژگی های نمای زیرین سقف وافل

نمای زیرین سقف وافل شامل حفره های منظمی می باشد که خود از منظر زیبایی مورد استقبال معماران می باشد و در بسیاری از موارد از همین سطوح بتنی به عنوان سطح نهایی کار استفاده می شود. همچنین می توان از این حفرات برای نورپردازی و تزیینات معماری استفاده نمود. سقف های وافل هم از منظر اقتصادی و هم از منظر فنی دارای مزایای زیادی نسبت به دیگر سیستم های سقف می باشند و برای انواع کاربری ها مطلوب و می تواند جایگزین مناسبی برای روش های سنتی ساخت سقف ها مانند سقف تیرچه بلوک باشد. سقف های وافل دارای ایمنی بسیار بالا در اجرا، حریق و زلزله می باشند که مورد استقبال بسیار خوب مهندسان و کارفرمایان قرار گرفته است.